Etiketler

28 Nisan 2020 Salı

Babies – Bebekler



Netflix’in en merak ettiğim belgesellerinden biri Bebekler. Gelmesi için gün bile saymış olabilirim. :)  Fragmanını izler izlemez en sevdiğim belgesel olacağını tahmin etmiştim.

2020 yılında yayına giren bu belgesel 6 bölümden oluşuyor ve her bölüm ortalama 50 dakika sürüyor. İlk defa bir belgeselin hiç bitmemesini istedim. 100 bölümden oluşan bir belgesel bile olsaydı izlerdim , o kadar çok sevdim. :)

Konumuz tabi ki de isminden anlayacağınız gibi bebekler. Her bölüm bebeklerle ilgili ayrı bir bilgi ediniyorsunuz. Mesela bebeklerin doğuştan bir yüzücü olduklarını biliyoruz ama doğdukları andan itibaren emekleyebileceklerini bilmiyorduk. Küçük bir deneyle küçücük bir bebeğin emeklediğini görüyorsunuz. Bebeklerin ebeveynleri ile kurdukları bağları , anne sütünün önemi gibi bir çok konuya değiniyor.


Bebekler belgeseli sevgi , ilk gıdalar , emekleme , ilk sözcükler , uyku ve ilk adımlar gibi farklı bölümlerden oluşuyor. Alanında uzman kişiler bebekler ile ilgili çalışmalar ve deneyler yapıyor. Bu deneylerin hiçbiri bebeğe zarar vermiyor. Deney sonuçlarını da bizlerle paylaşıyor. Şaşırıp kalacağınız bir çok bilgiyi fark ediyorsunuz veya unuttuğunuz bilgileri tekrar hatırlıyorsunuz.

Aslında bizlere bebeklerin bilmediğimiz yönlerini sunuyor. Bebeklik dönemi ile ilgili bir çok bilgi edinebileceğimiz ve hayatımızda kullanabileceğimiz bu belgeseli listenize eklemelisiniz. Özellikle anne-babalar bu belgeseli birlikte oturup izlemeliler. Çocuklarımız için neler yapabiliriz , hangi yaptıklarımız doğru işte bunları öğrenebilmek için bu belgesel çok uygun.

Yeni sezonunun gelmesini sabırsızlıkla beklediğim belgesellerden biri. Ara ara açıp tekrar izleyebileceğim muhteşem bir belgesel.
Şiddetle tavsiye ediyorum.
İyi Seyirler…





 İnstagram : minebasarn

Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder