Etiketler

25 Nisan 2020 Cumartesi

Tuğba COŞKUNER - Çocuklar ve Çiçek Mezarlıkları



Eğitim ve öğretmenlik alanındaki kitaplar gittikçe artıyor. Bize düşen de bunları okumak , yorumlamak ve hatta uygulamak. Tuğba Coşkuner’in kitabı da bunlardan biri. Çok severek okuduğum ve hatta uygulamaya koyduğum önerileri bulunuyor.


Çocukların her biri bir çiçektir. Bu çiçeklerin her biri birinden farklı ihtiyaçları bulunuyor. Eğer çiçeklerimize iyi bakmazsak karşımızda bir çiçek mezarlığı görebiliriz. Her bir öğrencinin ayrı ihtyacı olduğu gibi çiçeklerinden birbirinden farklı ihtiyaçları bulunuyor. Yazarımız burda her bir öğrencimiz farklı çiçeklere benzetiyor ; yabanmersini , papatya , gündüzsefası, cenetkuşu,gelincik…

Yazarımız bu kitaplarında önce çocuk kitapları bulunuyor. Henüz onları inceleme fırsatı bulamadım fakat en yakın zaman da onları da inceleyeceğim. Bu kitabı ise yetişkinlere yazdığı ilk kitap. Tuğba Coşkuner ,bir matematik öğretmeni ; bir çok farklı seminer veriyor ve yaratıcı yazarlık ve editörlük eğitimleri bulunuyor.

Bu kitap tam anlamıyla bir öğretmenin okuması gereken kitaplardan biri. İçine kapanık , hiperaktive , özel , mülteci , heyecanlı gibi birçok öğrencinin karşısında neler yapabileceğimiz konusunda bizlere önerilerde bulunuyor. Sınıfta uygulayabileceğimiz etkinlik önerileri de bulunuyor.

Kitabımız on beş ayrı bölümden oluşuyor. On beş ayrı çiçekten bahsediyor. Her çiçeğin nasıl bakılması gerektiğini , ne zaman sulanacağını , güneşte ne kadar durması gerektiği gibi bilgileri verdikten sonra hangi çocuk tipinden bahsettiğini zaten tahmin edebiliyorsunuz. Belki de bildiğiniz bir çok şeyi farklı açıdan bakmanıza yardımcı oluyor.


“Öğrencilerimiz için daha iyi neler yapabiliriz?” sorusunun cevabını vermeye çalışıyoruz. Severek okuduğum rehber bir kitap oldu benim için. Bolca altını çizdiğim , öğrencilerimi kafamda canlandırdığım , neler yapabileceğimi düşündüğüm bir kitaptı.  
Tuğba Coşkuner’in öğrencilerimize farklı bakış açısı geliştirerek , özgün bir anlatım seçmesine bayıldım. Tekrar tekrar okumaktan bıkmayacağım bir kitap.
Sınıfımızda çiçeklerin çiçek açmasını hepimiz isteriz. O zaman bir an önce harekete geçmeliyiz.


Çiçek bahçelerinde mutlu olacağınız bir sınıf düşünün…
Her şey biz bahçıvanların elinde…
Eğitim üzerine derleme kitapları artmalı…
Keyifli Okumalar…

 İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder