Etiketler

25 Mayıs 2020 Pazartesi

Atiye



Netflix’in Türk Yapımı olan 2. dizisi Atiye. Her bölümü 45 dakikadan oluşan 8 bölümlük bir dizi. Devamının geleceği ise söylentiler arasında.

Fantastik , gerilim ve aksiyon tarzında olan bu diziyi izleme sebebim tamamen Beren Saat. Genelde fantastik  film ve dizileri sevmediğimden daha önceden de bahsetmiştim. Ama Beren Saat’in oyunculuğunu izlemeyi özlediğimden dolayı geç kalmadan izlemeye koyulduk. 

Atiye küçüklüğünden beri resimlerinde sürekli aynı sembolü çizen bir ressamdır. Günün birinde bu sembol Göbekli tepede ortaya çıkar ve Atiye bunun sıradan bir rastlantı olmadığını düşünerek bu işin peşine düşer. Bununla birlikte tüm hayatı değişir.

Oyuncu kadrosunda Beren Saat , Mehmet Günsür , Metin Akdülger , Melisa Şenolsun , Başak Köklükaya gibi isimleri görüyoruz. Dizinin senaryosunu ise bölümlerde değişiklik gösteriyor. Senaristler arasında Jason George , Nuran Evren Şit , Fatih Ünal gibi isimler bulunurken yönetmek koltuğunda Ozan Açıktan , Gönenç Uyanık ve Ali Taner Baltacı bulunuyor.

Şengül Boytaş'ın Dünyanın Uyanışı eserinden uyarlama dizi İstanbul ve Göbeklitepe’de geçiyor. Fakat ne yazık ki kitap ile dizi birbirini pek tutmuyor. kitapta Mehmet Günsür'ün canlandırdığı Erhan yok, onun yerine yabancı arkeolog Jack var. Atiye'nin, Melisa Şenolsun'un canlandırdığı Cansu diye bir kız kardeşi yok, abisi var. Cansu ise "fırlama" bir apartman komşusu ve ona Göbeklitepe macerasında eşlik ediyor. 


Kitapta Atiye'nin eski sevgilisi Murat, dizide Metin Akdülger'in canlandırdığı Ozan'a dönüşüyor ve eski değil, baya halihazırdaki sevgilisi. Dahası, Atiye mistik semboller çizen bir ressam değil, bir plazada çalışan bir iş kadını. Ve yine dahası, Atiye'nin ailesi şehirli, modern bir aile değil, Tokat'ta bir köyde yaşayan bir aile. Kısacası kitapla ilgili pek bir benzer yanı yok. :)


Dizi sürükleyici. Oyunculuklar muhteşem. Konusu güzel. Ama olayın fantastik olması ne yazık ki sevmediğimiz tek yanı. :)
Dizilerin birçoğundan daha akıcı, daha tempolu, merak ettirici, iyi oynanmış, iyi çekilmiş ve her şeyden önce nihayet ‘başka bir şey’ anlatmakta bize. :)
İyi Seyirler…



Youtube'de Atiye  : https://www.youtube.com/watch?v=FvCfE9i-nhg


 İnstagram : minebasarn

Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder