Etiketler

20 Mayıs 2020 Çarşamba

Dino BUZZATİ - Tatar Çölü



Bir askerin hikayesine ortak olmaya hazır mısınız ?
Dino Buzzati , bir İtalyan yazar , Tatr Çölü kitabı ise yirmiden fazla dile çevrilmiş ve yankı uyandırmış eseri. Bu kitabı okuduktan sonra neler oluyor , neredeyim ben , neden yapıyorum gibi soruları kendinize sormanız mümkün. Hatta bu kitabı okuyan bazı insanların işini bıraktığı bile söyleniyor. Bu şekilde büyük bir etki yaratan kitabı okumaya hazır değilim demezsiniz diye düşünüyorum.

İlk görev yeri Bastiani Kalesi olan , harp okulundan teğmen rütbesi ile mezun olan Giovanni Drogo’nun hikayesini okuyorsunuz. Drogo , kale de görevine başlar başlamaz geri dönmeye karar verir. Fakat ne var ki bu kararını o kadar da çabuk gerçekleştiremez. Kalede bir çok dost edinir ve dostlarının beklediği bir kahramanlık olayı olduğunu öğrenir. Kuzeyden gelecek olan düşman ordusu ile savaşmayı beklemektedir uzun yıllardır Bastiani Kalesi askerleri.

Romanın hikayesini ancak bu kadarını sizlerle paylaşabilirim. Kısaca anlatmaya çalışmış olduğum hikaye yavaş ilerliyor olsa da etkisi çok büyük olduğunu söylemeliyim.
Tekdüze bir hayat yaşıyorsunuz. Uzun yıllar boyunca gelecek bir olayı bekliyorsunuz. Her gün aynı şeyleri yaparak sadece bekliyorsunuz. Hem de şehirden , ailenizden uzakta bir yerde…

Aslında bizlerinde günümüzde yaptığımız şey aynısı değil mi ? Hayallerimize kavuşmak için her gün aynı işi yapıyoruz ve yıllarca bekliyoruz. Peki ya sonunda hayallerimize kavuşabiliyor muyuz ?

İşte tüm bunları sorgulamanız için bu kitap sizleri okumaya çağırıyor.
Hayallerimizi gerçekleştirmemiz bu kadar zor ve uzak olmalı.
Hayallerimizi ertelemeyelim…
Keyifli Okumalar…

 İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder