Etiketler

11 Mayıs 2020 Pazartesi

Serkan KARAİSMAİLOĞLU - Pia Mater



Sinirbilimin derinliklere uzanan bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz ?
Bir Afrika kabilesinde şöyle bir söz vardır: “Köyü tarafından sevilmeyen çocuk, sonunda o sevgi sıcaklığını hissetmek için köyünü yakar.”

İşte bu sözü okuduktan sonra kendinizi kitabın içerisinde buluyorsunuz.Baştan sona bir solukta heyecan içinde okuyacağınız bir kitap Pia Mater. Kitap o kadar güzel başlıyor ki güzel bir hikayeye tanıklık ettiğinizi düşünüyorsunuz , ta ki problemler ortaya çıkana kadar…

Bir hikayeye eşlik ederken aynı zaman da ilginç bilgilerde öğreniyorsunuz. O an okurken acaba mı dediğiniz her şeyi yazar anında cevap veriyor. Burçlar , rüyalar , renk körlüğü , solaklık , müzik gibi bir çok farklı konuya değiniyor yazarımız.  Üstelik bu bilgileri de kitap sonunda yapılan araştırmalar ile kanıtlıyor.

Kitabın ismi olan Pia Mater, beyne en yakın olan zarlardan birinin adıymış; yani beyni dıştan içeri saran üç zardan en iç kısımda olana verilen isimmiş. Bilgi öğrenmeye daha kitabın adıyla başladığınız bu eser, yazarın tabiriyle nöro-roman özelliği taşıyor.

Serkan Karaismailoğlu’nun daha önceden Kadın Beyni Erkek Beyni kitabını okuyup çok etkilenmiştim. Yazarımız ile tanışma fırsatını edindiğim için ve birkaç söyleşisini dinlediğim için okumaktan geç kaldığımı düşündüğüm bir kitap olmuştu. 420 sayfadan oluşması da beni hep geri atıyordu fakat bir gün elime aldığım gibi bırakamadım. Yazarımızın nöronlarına sağlık. :)

Çok sürükleyici bir kitap deyip durdun ama konusundan hiç bahsetmedin dediğinizi duyar gibiyim. Konusu ise Tesla adındaki başkahramanın etrafında dolanıyor.  Tesla tıp fakültesini bırakmış , sürekli araştırıp , okuyan bilgili bir kızdır. Tesla’nın ablası Meryam’ın ortadan kaybolması ise heyecanlı sayfalar başlıyor. Fazla ayrıntıya gitmek istemiyorum çünkü yazarımız bile arka kapakta bilgi vermemiş.

Her bölüm sonunda “bu olayın onun için önemli olduğunu henüz bilmiyordu , daha farkında değildi…” gibi cümlelerle merakımızı artıran yazarımızdan ikinci kitabını bekliyoruz.:) 
Bilgilendirici ve sürekleyici bir kitaptı. Okumalısınız…
Keyifli Okumalar…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder