Etiketler

23 Mayıs 2020 Cumartesi

Cep Herkülü – Naim Süleymanoğlu



Bir “Mustafa Uslu” filmi daha…

1977- 1988 yılları arasını kapsayan filmde , spor tarihinin önemli isimlerinden olan Naim Süleymanoğlu’nun hayatını izliyoruz. Bulgaristan’da geçen zor günlerini , halter konusunda nasıl ilerlemeler kaydettiğini , bambaşka bir hayata nasıl geçtiğini tüm ayrıntıları ile izliyoruz. 


Üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 altın madalya ve 7 dünya şampiyonluğu ile defalarca göğsümüzü kabartan dev sporcumuzu çocukluk yıllarından itibaren izleme fırsatı buluyoruz filmde...


Oyuncu kadrosuna baktığımıza da 19 yaşındaki başrol “Hayat Van Eck” büyük bir alkış hakediyor , bu büyük rolü çok iyi şekilde sırtlamış. Yetkin Dikinciler , Selen Öztürk ise yan rollerde görebileceğimiz isimler.


Filmin çekimleri ; Bulgaristan , Avustralya , Türkiye , Moskova, Brezilya , İngiltere ve New York’ta gerçekleştirilmiş. Filmin senaryosunda Naim Süleymanoğlunun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu’nun “Kardeşim Cep Herkülü” kitabından yola çıkılmış.


Bir biyografik film olan Cep Herkülü’nü çok beğendim. Dünyada tanınan ve takdir edilen sporcunun hikayesini , azmini ve yaşadıklarını sinema perdesinde izlemek muhteşemdi.
Naim Süleymanoğlu , her insanın içinde var olan süper kahramanın vücut bulmuş hali , madalyalarla süslenmiş halidir.


Bir başarı hikayesi…
İzlemelisiniz, izletmelisiniz…
İyi Seyirler…


Cep Herkülü – Naim Süleymanoğlu  Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=0GSCVxkl2Ic
Beyaz Perde de Cep Herkülü – Naim Süleymanoğlu  Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-273288/fragman-19554205/
Sinemalar da Cep Herkülü – Naim Süleymanoğlu  Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/260135/cep-herkulu-naim-suleymanoglu

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder