Etiketler

4 Temmuz 2020 Cumartesi

Beyhan BUDAK – Senin Suçun Değil


Psikolog Beyhan Budak , 14 yıllık meslek kariyerine başarı ile devam ederken ikinci kitabı Senin Suçun Değil – Geçmişin Yüklerinden  Kurtulma Rehberi raflarda yerini alıyor.

Beyhan Budak bir psikologtur. Kitabını okumadan önce Youtube videolarını izleme fırsatı bulmuştum. Psikoloji üzerine yaptığı videoları da oldukça başarılı bulmuştum. İlk kitabı Kendine İyi Davran Güzel İnsan’ı okumadan ikinci kitabını okumaya başladım. Fakat birbiri ile bağlı olan kitaplar değil , o yüzden sorun yaratmadı.

İlk kitabı Kendine İyi Davran Güzel İnsan’da ‘şimdiki an’a, ilişkilere ve olayları yorumlama biçimlerine değinen Beyhan Budak, Senin Suçun Değil’de daha derinlere iniyor ve bugün var olan problemlerimizin temelinde, geçmişte açılan yaraların olabileceğini çarpıcı bir dille anlatıyor.

Kitabında sayfalarında kendinizi kaybettiğiniz an sanki bir terapideymiş gibi hissediyorsunuz. Kitabın ilk sayfalarında da kendinize bir terapi defteri hazırlamanızı ve o deftere yazmak istediklerinizi yazabileceğinizi söylüyor.

Kitap beş bölümden oluşuyor ;

  1.   Ailenin bıraktığı derin izler
  2.  Aile dışı etkenler
  3.  Sık karşılaşılan sorunlu ilişkiler
  4.  Zihinsel virüsler
  5.  Geçmişin hasarını onarmak
İnsan ruhuna yaralar veren , ilgisiz aile , şiddet , taciz ve tecavüz gibi her türlü konuya değiniyor. Yaşanmış örneklerinde bulunduğu kitap , problemlerin izlerini sürmek üzere bizleri geçmişte yolculuğa çıkarıyor ve geçmişi sorgulamamız için cesaretlendiriyor.

Küçücük bir çocukken almamız gereken sevgi , saygı ve güvenin zamanında alınmadığında neler yaşadığımızı ; zehirli anne-babaların davranışlarının çocuklar üzerindeki etkilerini ; önemsiz görünen bir travmanın aslında ilerleyen zaman da ne kadar büyük sorunlar yarattığını gözler önüne seriyor.

Yazarın klinik tecrübesinden yararlanarak geçmişinizdeki sorunları gözden geçirebileceğiniz bir psikoloji kitabı. Sevdiklerimizi daha iyi anlamamız ve yanlışları doğruları anlamımıza yardımcı olacak önerilerde bulunuyor.

Farklı tarzda beni düşünmeye iten bir kitaptı…
Keyifli Okumalar…


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder