Etiketler

16 Nisan 2016 Cumartesi

Çanakkale



Ben Çanakkale’de 8 ay kadar kaldım ve birkaç bilgiyi sizinle paylaşmak istedim.
Çanakkale , güzel bir iskelesi ve boğaz manzarası ile küçük bir ilimiz.
Çanakkale öğrenci için uygun bir şehir fakat üniversitedeki eğitimi ile ilgili aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Çanakkale’nin feribot iskelesi gündüz de gece de çok güzel oluyor. Boğazdan geçen gemileri izlemek , gece ışıkların yansımasıyla , dalga sesleriyle huzur veriyor.



 Feribot iskelesine sağında truva atı var. Tabi bu truva atı küçük olarak yapılmış olanı , gerçeği Çanakkale dışında.
Feribot iskelesinin solunda Çanakkale’nin saat kulesi var. Etrafındaki hotellerde kalındığında geceleri saatin sesine uyanabilirsiniz. J

Saat kulesinden ileriye doğru yürüdükçe , Çanakkale’nin çarşısına geliyoruz. Çarşıda ilerledikçe aynalı çarşıya geliyoruz. Aynalı çarşıda hediyelik eşyalar kolayca bulunabilir.
Çanakkale’nin iskelesinden sağda tepede görülen türk bayrağının bulunduğu yer ise , Çanakkale boğazının tepeden görünüyor. Bu parkın adı ise Özgürlük Parkı diye geçiyor. Çay bahçesi , çocuk parkı , oyun alanları ve muazzam boğaz görüntüsü ile gidilmesi gereken yerlerden biri.
Çanakkale’nin üniversitesi ise şehir merkezinden uzakta bulunuyor. Üniversite’nin her fakültesinden Çanakkale’nin Boğaz manzarasını görebiliyoruz. Bu yönden bu üniversitenin öğrencileri çok şanslı. J


Çanakkale’de ki cafelerde fiyatlar oldukça uygun. Aynalı çarşının yanındaki Naz café’ye uğramadan dönmeyin derim.  Özgürlük parkına giderken sağ tarafta kalan Milanos Pizza'nın tadına bir bakın. Midye seviyorsanız iskeledeki midyecilerden midye de alabilirsiniz. 


Eğer Çanakkale’den geçiyorsanız gezmeden geçmeyin derim J

Sevgiler ... 

Not : Bu fotoğraflar 2013 yılına aittir. 


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran

Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder