Etiketler

24 Ağustos 2018 Cuma

Eat Pray Love – Ye Dua Et Sev



Sürekli gezi planı yapan biz , birde gezi türünde bir film izleyelim dedik. Aslında bu filmin kitabı bir çok yerde karşıma çıkıyordu ama okumayı düşünmemiştim. Filmi karşımıza çıktığında konusuna tekrar bir baktık ve İtalya’nın olduğu görünce hemen izlemeye koyulduk. Çünkü bu sıralar Ufuk da bende İtalya’ya takmış durumdayız.

Neyse konumuz İtalya değil , konumuz Ye Dua Et Sev filmi. Film birazcık eski aslında , 2010 yapımı. Başrolün de herkesin çok sevdiği Julia Roberts bulunuyor. Onun dışında Richard Jenkins , Javier Bardem gibi isimlerde bulunuyor. Yönetmen koltuğunda ise Ryan Murphy oturuyor.

Elizabeth , zorlu bir boşanma sürecinin ardından kendini toparlamak için yollara koyulur.

İlk durağı İtalya olur. İtalya’nın Roma şehrinde yemekler yer , gezintiler yapar , şaraplar içer ve eğlenir. 


Roma’dan sonra ki durağı ise Hindistan olur. Hindistan da farklı aktivitelere katılan Elizabeth meditasyon öğrenir. 


Ve kendini son olarak Bali’de bulur. Seyahati sırasında Latin bir erkek olan Felipe ile tanışır ve kalbini kaptırır.


Kalbini kaptırır kaptırmasana ama bu bir gezidir , evine dönerken neler olacak? Sevdiği adam onunla birlikte New York’a gelir mi ? Yoksa aşkları tatil aşkı olarak son bulur mu ? işte bunun cevabı da filmin son sahnelerinde.

Filmi izlediğinizde aslında filmin adının neden bu olduğunu ve neden bu sıralamada olduğunu çok iyi anlıyorsunuz. Sorularınızın cevaplarını veren bir film oluyor.


Roma’da çekilen sahnelere bayıldık ve canımız sürekli makarna , şarap , dondurma gibi şeyler istedi. Biri bizi İtalya’ya atsa keşke deyip deyip durduk. Bir gün bu blog da İtalya gezisi paylaşma dileğiyle. :)

Filmde oyunculuk gerçekten tek kelime ile harika. Film gezginler içinde uygun bir film. İtalya , Hindistan ve Bali gibi gezilen yerler hakkında birazcık bilgi alabilirsiniz ve o an gezmek isteyebilirsiniz. Farklı yerlerde çekilen filmin sahneleri de bir o kadar güzel.


İlk başladığında nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz ama sonra doğru sıkıla bileceğiniz iki buçuk saatlik bir film. Genel olarak baktığınızda zaten üç bölümden oluşuyor. İzledikçe neler olduğunu daha iyi anlıyorsunuz.

Keşke daha önceden izleseydim dediğim bir film olmadı ne yazık ki.
İtalya sahnelerine bayıldık. Sadece o sahneleri izleyebilirsiniz.
Gezme meraklısı iseniz izleyebileceğiniz bir film.
İyi seyirler…

Ye Dua Et Sev  Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=L0OizK9JmkM

Beyaz Perde de Ye Dua Et Sev  Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-121807/
Sinemalar da  Ye Dua Et Sev  Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/35092/ye-dua-et-sev


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder