Etiketler

30 Ağustos 2018 Perşembe

Brooklyn



Ufuk’la birlikte bazen geçmiş dönem filmlerini izlemeyi çok seviyoruz. Mesela bu izlediğimiz film de 1950’ler de geçiyor ve bizi o döneme götürüyor. Her ne kadar romantik ve dram türünde bir film de olsa aslında o geçmiş yılların hikayesini bize veriyor.

John Crowley ve Paul Tsan’ın yönetmeni olduğu film 2016 yapımı. Bu kadar yeni olan filmin oyuncu kadrosunda ise Saoire Ronan , Domhnall Gleeson gibi isimler bulunuyor.  Filmin isminin Brookly olmasının nedeni ise Brooklyn kasabasına gelen genç bir kadının hayatındaki değişimleri anlatıyor.


Eilis Lacey’i İrlandalı bir kızdır. Bir ablası ve annesi ile İrlanda da hayatına devam etmektedir.  Annesini üzmemek için sevmediği bir işte çalışmaktadır ve kıt kanat geçinen bir ailedir. Bir gün kasabanın kilise papazının yardımı ile Amerika’ya bir tanıdığının yanına gönderilir. New York’un Brooklyn kasabasına gelen genç kız, annesini ve ablasını geride bıraktığı için her ne kadar üzgün olsa da yeni bir şehirde onu neler beklediğini bilmediği için de heyecanlıdır.


Yeni bir şehirde yeni heyecanlara kapılan Eilis birde kalbini kaptırır. Herşey yolunda giderken bir telefon gelir ve İrlanda’ya kısa süre için geri dönmek zorunda kalır. Bu iki aşık arasında ne gibi gelişmelere neden olur ? Genç kız Eilis’i neler beklemektedir ? İki ülke arasında seçim yapmakta zorlanacak olan Eilis ne yapacaktır ?Tüm soruların cevabı filmde.


Eilis’e kimi çok kızıyorsunuz kimi zaman da çok seviyorsunuz ve kıyamıyorsunuz. Sürekli arada duygu geçişi yaşıyorsunuz.  Onun yerinde olsam kesinlikle yapmam dediğiniz şeyler de oluyor. Bu yüzden film ilerledikçe sizi şaşırtabilir. Bu yüzden tamamını izlemeden yorum yapmanızı pek önermiyorum. :)


Dönem filmlerine ilgimiz gittikçe artıyor olsa da bu film de o dönemi çok güzel bir şekilde yansıtmış. Filmin aslında kitabı varmış ama onu okumadan filmini izledik. Filmi güzel olduğuna göre kitabı çok daha güzel olduğunu düşünüyorum. Siz önce kitabı okuyup sonra filmi izleyebilirsiniz. :)


Dönem filmi seviyorsanız , birazcık içerisinde aşkta olsun diyorsanız işte aradığınız film.
İyi seyirler…

Beyaz Perde de Brooklyn Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-224890/
Sinemalar da Brooklyn Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/219776/brooklyn

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder