Etiketler

16 Mart 2018 Cuma

Cast Away – Yeni Hayat


Bu aralar sürekli bir film arayışı içindeyiz. Yabancı dizilerden çok filmlere takmış durumdayız Ufuk’ta bende. İşte Yeni Hayat filmi de arayış içindeyken denk geldiğimiz filmlerden biri. Başrolünde Tom Hanks’ın bulunması izlememiz için ilk sebeplerden biriydi. Diğer bir sebepte Survivor hayranı olduğumuz için filmde bir adada geçtiği için hemen açıp izlemeye karar verdik.

2000 yapımı olan filmi izlerken hiç 17 senelik film izliyormuşsunuz hissine kapılmıyorsunuz.  Son derece etkileyici bir baş yapıt diyebiliriz.



Başrolünde Tom Hanks bulunuyor ve aslında filmin büyük bir çoğunluğu Tom Hanks’ın bir adada neler yaşadığı ile geçiyor. Tom Hanks’ın oynadığı bir çok filmde de karşılaştığımız gibi bu filmde de oyunculuk performansı tek kelime ile muhteşem. Film hakkında araştırma yaparken denk geldiğim bir bilgiyi de sizinle paylaşmak istiyorum. Tom Hanks sadece bu film için önce 30 kilo almış ve sonra yine bu film için 20 kilo vermiş. Tebrik edilmesi gereken oyunculardan biri Tom Hanks.

Filmin konusuna gelirsek ; drama türünde 2 saatlik bir film. Chuck Noland ( Tom Hanks) , FedEx kargo şirketinde çalışmaktadır. Bir gün uçakla kargo teslimatı yapmak için yola çıkarlar. 

Uçağın Güney pasifik üzerinde düşmesiyle Chuck Noland’ın zor anları başlamaktadır. Chuck Noland kendine geldiğinde bir adadır ve etrafında birkaç kargo kutusunda dışında hiç bir şey yoktur. Adada zamanını nasıl geçirmekdir ? Ne kadar süre adada kalmıştır ? Kurtulabilmiş midir ?Tüm bu soruların cevapları filmin sahnelerinde.

Filmi izlerken uçağın düşüş sahnesi olsun , Chuck Noland’ın kurtulma çabaları olsun beni çok heyecanladıran noktalar oldu. Kargo kutularının içinden çıkan bir voleybol topunun kendine arkadaş yaptığı sahneler ise oldukça etkiliciydi. 


Yer yer sıkılıp uykumun geldiği olsa da heyecanlandıran bir çok sahne vardı. Sadece ada yaşamını değil aynı zamanda insan psikolojisi üzerinde bir çok noktaya değinilen bir film.
İyi Seyirler...

Tom Hanks filmlerini her zaman sevmişimdir , bu filmi de sevdim.
Boş zamanınızda izleyebileceğiniz bir Tom Hanks filmi.

Cast Away Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=2TWYDogv4WQ
Beyaz Perde de Cast Away Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-27770/
Sinemalar da Cast Away Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/974/yeni-hayat



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder