Etiketler

23 Mart 2018 Cuma

The Grand Budapeşt Hotel – Büyük Budapeşte Oteli



İlk defa bir filmin yorumunu nasıl yapacağımdan emin değilim. Çünkü farklı zamanlarda geçen filmin konusu filmin ilerleyen sahnelerinde ortaya çıkıyor. Ve bende film hakkında kopya vermeden bunu nasıl yapacağım konusunda pek emin değilim. Çünkü spoiller vermeyi pek sevmiyorum.

2013 Almanya ve İngiltere ortak yapımı bir film Büyük Budapeşte Oteli.Film bittikten sonra yapılan yorumlara bakarken filmin son zamanlarda kitaplarını okuduğum yazarımız Stefan Zweig’in notlarından esinlenerek uyarlandığını öğrendik. Doğrusu ilk gördüğümde şaşırmış olsam da sonrasında tam da Stefan Zweig’e uygun bir film olduğunu düşündüm.

Yönetmen koltuğunda Wes Anderson bulunuyor. Başrolünde ise Ralph Fiennes görev alıyor. Oyuncu kadrosu geniş olan bu film drama ve suç tarzında. Bir buçuk saatlik film biraz karışık olsa da izledikçe olayları çözmeniz kolaylaşıyor.

Fimin konusu 20. Yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçiyor. Hayali Zubrowka şehrinde bulunan Büyük Budapeşte Oteli’nin dönemini izliyoruz. 

Otelin sahiplerinin değişimi , nasıl devir olduğu hikayesini izliyoruz. Baş karakterimiz Mösyö Gustav.  Zero Mustafa ise Mösyö Gustav’anın en yakın arkadaşı , sırdaşı. Mösyö Gustav ve Zero Mustafa’nın geçmişteki yaşadıklarını anlatıyor bize yazarımız.

3 farklı zaman diliminden bahsediliyor filmde. Bu yüzden tüm hepsini sizlere anlatmak yerine sizlerin izlemesini tavsiye ediyorum.  Bu arada eklemem gereken bir bilgi daha film Budapeşte’de değil Almanya’da çekilmiş.

Aslında tam bir Stefan Zweig filmi. Kitaplarını sevmişseniz filmini de seversiniz. Kitaplarını okumadıysanız filmini  izleyerek Stefan Zweig ile tanışabilirsiniz. :)
İyi seyirler…




The Grand Budapeşt Hotel Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=w0e_zqphqH0
Beyaz Perde de The Grand Budapeşt Hotel Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-207825/
Sinemalar da The Grand Budapeşt Hotel Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/214142/the-grand-budapest-hotel



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder