Etiketler

25 Mart 2018 Pazar

Fargo 1. Sezon



Soğuk kış aylarında aksiyon dolu bir dizi arayışındaydık.  Bu dizi seçimimizde ise etraftan değilde böyle denk gelen bir diziyi izlemeyi tercih ettik. Fakat bu denk gelen dizide meğerse herkesin bildiği , IMD puanı oldukça yüksek bir diziymiş. Dizimizin adı Fargo.

Dizi aslında 3 sezondan oluşuyor. Fakat her sezon oyuncular ve dizinin konusu tamamen değişiyor. Biz şimdilik sadece 1. Sezonu izledik. Ve bu yorumda tamamen birinci sezon üzerine olacak. Aslında Fargo dizisinin 1996 yılında çekilmiş olan bir filmi de mevcut. Dizinin film ile hem ilgisi var hem de yok. Ama filmi izlemeden de diziye başlayabilirsiniz. En azından biz filmi izlemeden diziyi izledik ve herhangi bir sorun yaşamadık.

Dizi 2014 yılında çekilmiş olup ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor. Her bölüm yaklaşık 45 dakika kadar. Dizinin her bölümü bu bir geçek hikayedir uyarısı ile başlıyor. Ve bu hikaye 2006 yılında Minnesota geçtiği bilgisini bize veriyor.

Dizi konusunu aslında Coen kardeşlerin daha önceden aynı isim ile çekmiş olduğu filminden alıyor. Lester Nygaard  bir sigortacı. Lise aşkı ile evlenmiş ve güzel bir hayatı olan sessiz sakin bir adam. Evliliği kötü giden Lester’ın iş hayatında da sorunlar çıkmaya başlıyor. 

Bir gün talihsiz bir olay sonucu burnu kırılıyor ve hastaneye gidiyor. Hastanede sıranın gelmesini beklerken Lorne Malvo ile tanışıyor. Lorne Malvo ise şehrin en esrarengiz  adamı. İşte hikaye böyle başlıyor , olanlar sonucunda farklı tepkiler verebilirsiniz.

Malvo’nun söylediklerinden etkilen Lester kendini çok başka bir hayatın içinde buluyor. Lester ve Malvo işlerini yaparken polisler ise onların suçlarını ortaya çıkarmak için tüm her şeylerini ortaya döküyorlar. Dizinin her sahnesi size ayyy acaba ne olacak dettiriyor. :)

Dizinin oyuncu kadrosunda Billy Bob Thornton ( Lorne Malvo) , Martin Freeman ( Lester Nygaard) , Allison Tolman ( Molly Solverson) gibi isimler bulunuyor. 10 bölüm bu kısa dizinin her bölümü bir film gibi. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Hele ki zamanınız genişse bir oturuşta 2-3 bölüm izlemeniz olanaklı. Sadece söyleyeceğim şu ki ; eğer aksiyon , şiddet , kan gibi sahnelerden hoşlanmıyorsanız bu diziyi size tavsiye etmem. Dizinin neredeyse her bölümünde aksiyon ve şiddet barındırıyor. Bu yüzden sizler izlemeyin.

Şiddet, aksiyon,polisiye, gerilim severlerdenseniz hemen izlemeye koyulun derim.
Olurda hala bu diziyi izlememiş olanlar varsa hemen açıp izlememeliler. 
Sevdiğim diziler arasında birde Fargo eklendi. :)
İyi seyirler...
Not : Diğer sezonları da izleyip ayrı ayrı yorumlayacağım. :)

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder