Etiketler

5 Mart 2018 Pazartesi

Stefan ZWEİG – Bir Kadının Yaşamından 24 Saat




Sömestr tatilinin son kitabı yine Stefan Zweig’in Bir Kadının Yaşamından 24 Saat kitabı. Stefan Zweig kitaplarından okuduğum 5. Kitap olduğu için anlatımına , verdiği mesajlara alıştığım için bir çırpıda bitirdiğim bir kitap oldu. Stefan Zweig ile iyi ki tanışmışım.
Benim elimdeki kitap 110 sayfa fakat diğer yayınlarda aynı kitabın 70 sayfalık olduğunu gördüm. Bu yüzden yayından yayına kitabın sayfa sayısının değiştiğini söylemeliyim. Her kitabında olduğu gibi bol bol betimleme , mesaj içerikli bir kitap.

Kitabımızın konusu ; genç bir kadın eşi ve iki çocuğu ile birlikte bir otelde kalıyorlar. Genç kadın 2 saat önce tanıştığı genç bir adamlar kaçarak , gözden kayboluyor. Otel misafirlerin arasında dönen dedikodular ile başlıyor kitabın ilk satırları.

Stefan Zweig’in her kitabında olduğu gibi bu kitabında da bir anlatıcı bulunuyor ve bu anlatıcı olayları o kadar güzel anlatıyor ki kendinizi hikayenin içinde buluyorsunuz.  Otel misafirleri arasında tartışma devam ederken , hikayemizin asıl kahramanı olan Mrs. C. İle tanışıyor anlatıcımız. Mrs. C. 67 yıllık hayatında kimse ile paylaşmadığı , sürekli kafasında dolaşan bir olayı anlatma cesaretinde bulunuyor. Bu anlattığı olay sadece 24 saatlik bir hikaye. Fakat öyle bir anlatıyor ki yıllar sürdüğünü düşünüyorsunuz.

Kitabın sayfalarında biraz aşk , biraz tutku , biraz suç , biraz kumar , biraz hırs bulacaksınız. Yazarımız Stefan Zweig bir erkek olarak , bir kadının duygularını , hislerini bu kadar güzel anlayabileyen ve yorumlayabilen tek yazar olabilir.

Tatilde Stefan Zweig 5 en çok okunan kitaplarını okuduğum için çok mutluyum. Hatta bu güne kadar nasıl okumadım diye düşünmeme sebep oldu. Benden okuduklarım arasında sıralama yapmamı isterseniz  ; Korku , Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu,Bir Kadının Yaşamından 24 Saat , Olağanüstü Bir Gece ve Satranç derim. Ama hepside okunması gereken kitaplar.

Klasiklerden Stefan Zweig kitaplarını okumalısınız.
Heyecanla bir çırpıda bitirebileceğiniz bir kitap.
Sizlerde Stefan Zweig kitaplarını okudunuz mu ? düşünceleriniz nedir ?
İyi okumalar…


 Kitap Bilgileri ; 



Yazar : Stefan ZWEIG
Sayfa Sayısı: 110 ( Her yayında sayfa sayısı farklı olabiliyor. )
Baskı Yılı: 2016
Yayınevi: Panama

Tek Olarak Satın Almak İçin ;http://www.dr.com.tr/Kitap/Bir-Kadinin-Yasamindan-Yirmi-Dort-Saat/Stefan-Zweig/Edebiyat/Dunya-Oyku/urunno=0000000640089?gclid=CjwKCAiA8vPUBRAyEiwA8F1oDK9K8uzSou9Cq43uGl6OejCoFebUua1Odg9OXVwoD7Y_kJLoTgwA5BoCH9MQAvD_BwE 

Set Olarak Satın Almak İçin ;http://www.dr.com.tr/Kitap/Stefan-Zweig-Seti-5-Kitap-Takim-Kutulu/Stefan-Zweig/Edebiyat/Roman/Dunya-Roman/urunno=0001714216001




İnstagram :minebasarn
Facebook : Mine Başaran


Mail : minebsrn4@gmail.com



S

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder