Etiketler

6 Haziran 2020 Cumartesi

Cebimdeki Yabancı



Uzun zamandır merak ettiğim filmlerden biriydi Cebimdeki Yabancı. Vizyona girdiği zaman fırsat bulup gidemediğimiz için Netflixte görür görmez izlemeye koyulduk.

Yönetmen koltuğunda oyuncu kimliğiyle tanıdığımız Serra Yılmaz’ın oturduğu ve Ferzan Özpetek’in ortak yapımcısı olduğu film; Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Çağlar Çorumlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu ve Şükrü Özyıldız’ın yer aldığı oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Cep telefonlarında gizlenen hayatlarını gün yüzüne çıkarmak isteyen bir grup arkadaş bir akşam yemeğinde oyun oynamaya başlıyor. Cep telefonlarını masaya bırakarak , gelen tüm mesajları sesli olarak okuyorlar ve tüm aramaları hoparlöre alarak konuşma yapıyorlar. Tahmin edeceğiniz gibi tüm gerçeklerin ortaya koyulduğu bir oyuna başlıyorlar. Bizlerde olayları tüm gerçekliği ile izliyoruz.


İnsan ilişkilerini yeniden sorgulamaya açan film; bir ‘kara kutu’ gibi ceplerimizde taşıdığımız teknolojik aygıtlar tarafından yönetilen hayatlarımızı ve o küçücük kutunun içine hapsettiğimiz benliklerimizi nasıl köleleştirdiğimizi ekrana taşıyor.

2016 yapımı olan film , İtalyan filmi Perfetti Sconosciuti’den uyarlanmış.  Oyunculuklar ise tartışmasız çok iyi. Tüm kadınlar muhteşem ve kişilikli. Tüm erkekler güçlü ve onurlu: hatta eşcinselliklerini, filmdeki deyimiyle ‘totoşluklarını’ itiraf ettikleri zaman bile…Kolay iş değil! 

Son olarak oyuncuların verdiği bir röportajda filmin çekimi sırasında kilo aldıklarını duydum. Çünkü film sürekli olarak bir yemek masasında geçiyor ve oyuncular sürekli olarak yiyor. :)
Açıkçası biz çok sevdik. Bir Türk filmi arayışındaysanız şans verebilirsiniz. :)
İyi Seyirler…

Cebimdeki Yabancı Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=Qd0bqPaSuhA
Beyaz Perde de Cebimdeki Yabancı Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-259245/
Sinemalar da Cebimdeki Yabancı Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/254045/cebimdeki-yabanci

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder