Etiketler

5 Haziran 2020 Cuma

Eli GOTTLİEB - Altın Çocuk



Otizm ile ilgili bir hikaye okumak beni heyecanlandırıyor. Sizi de heyecanlandırır mı ?
İçerisinde çocuğun bulunduğu kitaplar okumaya ağırlık verdiğimi daha önce de söylemiştim. Bu kitapta onlarda biri. Aynı zaman da bu kitap bizim kitap kulübü olarak okuduğumuz kitaplardan biri.

Todd ailesi tarafından 11 yaşında otizmli olması sebebiyle Payton Yaşam Merkezine götürülür. Bu yaşam merkezinde yıllarca kalır ve bir çok anıları olur. Sürekli ailesine karşı özlem duyan Todd babasıyla yaşadığı anıları hatırlar. En büyük hayali çocukluğunun geçtiği eve gitmek ve günleri hatırlamaktır.

Genel de otizm dediğimiz de aklımıza hep çocuklar gelir. Fakat bu kitabın yazıldığı zaman Todd’un 50’li yaşlarına denk geliyor. O yaşlarında yaşadıkları , iç dünyası bir çocuktan çokta farklı değil aslında. Altın Çocuk olan Todd , otizmli bir bireyin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları dile getiren harika bir eser.

Kitapta otizm ile ilgili bilimsel bilgilere yer verilmiyor fakat otizmli bir bireyin yaşadığı duyguları ve davranışları çok güzel yansıtıyor. Yazarın dili oldukça akıcı ve merak uyandırıcı. Genel olarak hikayesi harika fakat bazı olaylar havada kalıyor. Fakat Todd'un annesine yazdığı mektubu okuduğunuz da kitabın tüm olumsuzluklarını silip , kitaba sarılıyorum...

Bu kitabı okuduğunuzda otizmli bir birey ile empati kurmanız daha da kolaylaşacak. Otizmli bir bireyin neler yaşadığını daha yakından görebilmeniz için harika bir kitap…


Severek , iliklerime kadar hissederek okuduğum bir kitaptı…
Sizler ne düşünüyorsunuz ?
Keyifli Okumalar…


 İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder