Etiketler

12 Haziran 2020 Cuma

Serkan KARAİSMAİLOĞLU -Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum


“Ne Yersen Osun !” diyor Serkan Karaismailoğlu. Benliğinizi arayış içinde olduğunuz ve duygu değişimi yaşadığınız zamanlarda neler oluyor bana böyle diye kendinize sorduğunuz oluyordur. İşte bu sorunun cevabı o gün ne yediysek aslında oyuzdur… Yani yediğimiz her şey bizim duygularımızı , karakterimizi , davranışlarımızı , düşüncelerimizi etkilediğinden bahsediyor.

Vücudumuzun ortalama 30 trilyon hücreden oluşuyor ve bağırsaklarımızda yaşayan bakteri miktarı ise 40 trilyon. Evet doğru okudunuz bakterilerin sayısı hücrelerimizden fazla. İşte bu bakterilere mikrobiyota ismi veriliyor. Bakterilerimizin çok fazla olduğunu düşünüyor ve bunların bize zarar vereceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü vücudumuzun bu bakterilere ihtiyacı var.


Kitabın sayfaları aslında vücudumuzun bize oynadığı oyunları anlatıyor. Mesela canımızın tatlı çekmesinin sebebi bağırsaklarımızda bulunan bakterilerden olduğunu söylüyor. Bir diğer dikkatimi çeken nokta ise normal doğumun mucizesi. Bebeğin normal doğum esnasında geçtiği yollarda maruz kaldığı bakteriler bebeği yaşamı boyunca koruduğundan söz ediliyor.


Kitap sadece beslenme üzerinde durmuyor , farklı bir çok bilgiyi de veriyor. Ayrıca bir beslenme uzmanı gibi bunu yiyin bunu yemeyin de demiyor. Sadece besinlerin vücudumuzdaki etkilerinden bahsediyor. Kitabın kapağını kapattığınızda siz zaten neyin yararlı neyin zararlı olduğunu anlıyorsunuz.


Ders kitabı niteliğinde olan bu kitap bilimsel bilgileri hiç sıkmadan , eğlenceli bir şekilde dile getirmiş. Aynı zamanda kitabın kimi sayfasında eğlenceli çizimler bulunuyor. Dikkatli incelediğinizde bolca kahkahaya boğuluyorsunuz. :)


Ağzın içinden başlayıp bağırsakta son bulan bir yolculuk hikayesini okurken pek çok not aldım, cümlelerin altını çizdim. 280 sayfalık kitabın bitmesini hiç istedim. Ara ara alıp sayfalarını yoklayacağım kitaplar arasında.


Serkan Karaismailoğlu’nun kitaplarına olan sevgimi bilen biliyordur. Kitaplarını da çok severek okuyorum. Daha önce ki kitap yorumlarının linklerini aşağıya bırakıyorum. :)


Hayatıyla ilgili verdiği kararlara bir de ‘’mikrobiyota’’ açısından bakmak isteyenler, bu kitap sizin için…
Unutmayın, bir mikrobiyata değişir tüm vücut dönüşür.
Keyifli Okumalar…


 İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder