Etiketler

27 Haziran 2020 Cumartesi

Türk İşi Dondurma


Biraz komedi , biraz dram , biraz tarih konulu bir film Türk İşi Dondurma. 2019 yılında vizyona giren film Ali Atay , Erkan Kolçak Köstendil ,Şebnem Bozoklu gibi önemli oyunculukların bulunduğu bir film. Yönetmeni Can  Ulkay ve yapımcısının Mustafa Uslu’nun olduğu ,  gerçek hikayeden uyarlanmış bir film.

Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan iki Türk’ün ülkeleri için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Devecilik ve el arabası ile geçimini sağlan iki Türk Avustralya’da yaşamaktadır. 1915 yılında çıkan savaşı öğrenir öğrenmez Çanakkale’ye dönmeye karar verirler. Ancak , Avustralya yetkilileri dönmelerine izin vermezler. 


Aynı zaman da Avustralya’da Türklerin aleyhine propagandalar yapmaya başlarlar. Ülkelerine dönemeyen iki genç savunmalarını oldukları yerden yapmaya karar verirler. İki gencin memleketleri için verdiği mücadeleye şahit oluyorsunuz.

Filmde anlatılan bu olağanüstü hikaye, herkese aynı soruyu sordurdu: "Acaba anlatılan olay gerçek mi?"  Bu sorunun cevabı hem evet, hem de hayır. Evet çünkü 1915 yılında Avustralya'da bir trene saldırı gerçekleşiyor.Ancak trene saldıranlar Türk değil 2 Afgan. Ayrıca saldırdıkları tren askeri bir tren değil sivilleri taşıyan bir tren.

2 saatlik Türk yapımı filmin konusu harika , fakat çekimler bir tık daha iyi işlenebilirdi gibi geldi. Böyle güzel bir konusu olan film çok daha iyi olabilirdi diye düşünmeden edemedim. Oyunculuklara da söylenecek söz yok. Genel olarak izlenebilir bir film.

Sizler neler düşünüyorsunuz ?
İyi Seyirler…







Türk İşi Dondurma Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=Wkl3mY2SnBk
Beyaz Perde de Türk İşi Dondurma  Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-267972/
Sinemalar da Türk İşi Dondurma Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/259058/turkishi-dondurma

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder